Нова технічна брошура Робочої групи A2/C4.52 Дослідницьких комітетів А2 “Силові трансформатори та реактори” та С4 “Технічні характеристики електричних систем”

Шановні колеги!

До Вашої уваги надаємо анотацію нової технічної брошури № 901 – «Моделі високочастотних трансформаторів і реакторів для вивчення мереж – Частина B: Моделі «black-box»».

Частина B – моделі «black-box»

Надійна та безпечна робота трансформатора вимагає, щоб діелектричні навантаження, викликані перехідними перенапругами, підтримувалися в прийнятних межах. Моделі «black-box» є термінальними еквівалентами трансформатора. Такі моделі можна використовувати в загальних дослідженнях перехідних процесів, де метою є обчислення перенапруг, які виникають у системі поза межами трансформатора. CIGRE JWG A2/C4.52 переглянула різні моделі «black-box» з урахуванням визначення параметрів, точності та можливого включення таких моделей у програми моделювання електромагнітних перехідних процесів для використання в загальних дослідженнях перехідних процесів. Параметри моделі в принципі можна розрахувати за допомогою моделі «white box», і точність моделі тоді обмежується точністю моделі «white box». Найвища точність зазвичай досягається шляхом виконання вимірювань розгортки частоти малого сигналу на клемах трансформатора, наприклад, пропускної здатності клем і передачі напруги між клемами. Згодом можна розрахувати модель, придатну для симуляції електромагнітних перехідних процесів, підігнавши раціональну модель до даних. В TБ розглядаються альтернативні налаштування вимірювання та методи вилучення моделі з даних вимірювань. Часто можна отримати високоточні моделі. Слід зауважити, що таке моделювання вимірювань за методом «black-box» може бути складним завданням навіть із використанням спеціальної вимірювальної установки та навченого персоналу. Ця TБ є однією із п’яти TБ від JWG.

Члени CIGRE мають безкоштовний доступ до технічної брошури (натиснути тут)

Вартість брошури для тих, хто не є членом CIGRE, вказана у відповідному розділі електронної бібліотеки (натиснути тут)

Якщо Ви бажаєте придбати дану брошуру, будь ласка, зверніться до українського національного комітету CIGRE.

КатегоріїNews