Меморандум про взаєморозуміння з Українською Енергетичною Асоціацією

12 січня 2021 року відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Українським національним комітетом Міжнародної ради з великих електроенергетичних систем CIGRE (УНК CIGRE) та Українською Енергетичною Асоціацією. Меморандум підписали Президент Українського Національного Комітету CIGRE Олександр Светелік та Президент Української Енергетичної Асоціації Юлія Підкоморна.


Ціль Меморандуму – сприяння тривалому та поглибленому співробітництву з метою підтримання сталого розвитку енергетичного та електротехнічного комплексу в Україні, обміну експертним досвідом, аналітикою, статистикою та іншою інформацією.


Ключові напрямки співробітництва:
• Сприяння розвитку технологій виробництва, розподілу та постачання електричної енергії;
• Ініціювання розробки нормативно-правової бази, стандартів та технічних вимог
• Поліпшення і створення сприятливих умов для перспективних інвестицій в енергетичну та електротехнічну галузі;
• Співробітництво щодо презентації напрацювань Сторін Меморандуму, розробки нових законодавчих ініціатив, сприяння у налагоджуванні міжнародних зав’язків та обмін досвідом;
• Організація та проведення заходів, спрямованих на підвищення інтересів громадськості, вітчизняного та іноземного бізнесів до енергетичної безпеки України.


«Ключова ціль нашої діяльності – це підтримка розвитку експертів, вчених, конструкторів та інших фахівців української енергетичної та електротехнічної галузі, впровадження нових технологій та обмін передовим досвідом, – відмітив президент ГС «СІГРЕ-Україна» Олександр Светелік. – Ми сподіваємося, що молода Українська Енергетична Асоціація активно увійде в групу експертів громадських організацій, які працюють в енергетиці та в електротехнічній промисловості.

КатегоріїNews