Звернення керівництва CIGRE до Національних Комітетів щодо зміни формату Сесії 2020 року та ювілейної Сесії 2021 року

CIGRE оголошує про зміну формату своєї ключового події – 48-й Сесії CIGRE та проведення заходу в 2020 році в електронному (цифровому) форматі.

Сесія з особистою участю, запланована на серпень 2020 року, як «провідний глобальний захід з обміну досвідом по всьому спектру питань роботи енергосистем між експертами» тепер запланована на серпень 2021 року в якості спеціальної ювілейної сесії, аналогічної за форматом попереднім заходам (пленарні засідання, навчальні семінари, постер-сесії, Технічна виставка).

CIGRE, утворена в 1921 році, буде відзначати своє 100-річчя в 2021 році в рамках цього ювілейного заходу, який відбудеться в Франції в паризькому Палаці Конгресів в серпні.

На Сесії 2020 року, яка пройде в дистанційному (електронному) форматі в кінці серпня і початку вересня, CIGRE запропонує актуальний контент через зарекомендований себе інструментарій вебінарів CIGRE.

У той час, коли професіонали потребують доступу до, по останніми даними нашого світового співтовариства, ми вважаємо цю електронну сесію життєво важливою.

З історичної точки зору, наша численна родина CIGRE змогла провести Сесію в 1939 році, коли «важкі грозові хмари вже загрожували миру». [Цитати з вступного слова на Сесії 1946 року Ернеста Мерсьє, Президента CIGRE з 1933 до 1948 року]. «Вони вибухнули з невблаганною люттю, вилившись в глобальний катаклізм».

На Сесії в 1946 році, присвяченій 25-річчю CIGRE, Президент Мерсьє, звертаючись до делегатів, продовжив:

«Ви красномовно відповіли, з легкістю побивши всі попередні рекорди кількості учасників – 950 (делегатів) зареєструвалися, тим самим показавши своє бажання скоріше відновити ті довірчі та теплі відносини, контакти, які у нас сформували в традицію, як у членів однієї великої родини, розсіяною по всій земній кулі ».

Нинішні грозові хмари від пандемії почнуть розсіюватися в 2021 році, саме в цій традиції ми будемо відзначати наш столітній ювілей масштабним заходом. Ми сумуємо за тих, хто постраждав від смертельного удару пандемії COVID-19, але CIGRE повинна вистояти як основа для експертизи роботи енергетичних систем у всьому світі. Ми запрошуємо все наше співтовариство та значно ширшу аудиторію приєднатися до цієї знаменної події.

22 квітня ми направимо більш детальну інформацію про електронну сесії 2020 року і заході 2021 роки, присвяченому 100-річчю CIGRE. Докладні програми будуть пізніше розміщені на сайті session.cigre.org.

Версія програми від 22 квітня буде включати в себе огляд змісту, можливості для тих, хто зареєструвався на захід 2020 року, а також спеціальні пропозиції для реєстрації як на Сесію 2020 року, так і на Сесію 2021 року. Ми також освітлимо в загальних рисах плани та вихідні дані для майбутніх сесій.

Наша велика родина CIGRE передає свої добрі побажання всім в ці неспокійні часи.

КатегоріїNews