ЕНЕРГЕТИКА В ПРОМИСЛОВОСТІ – 2021

Український національний комітет CIGRE, як співорганізатор заходу, взяв участь у XIX Міжнародній спеціалізованій виставці «Енергетика в промисловості – 2021», яка проходила 19 – 21 жовтня 2021 р. у Міжнародному Виставковому Центрі.

19 жовтня у МВЦ розпочав свою роботу XIX Міжнародний енергетичний бізнес-форум «5Е». У відкритті форуму брали участь президент українського національного комітету CIGRE Олександр Светелік, заступник міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков, голова НКРЕКП Валерій Тарасюк, голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, віцепрезидент, голова технічного комітету УНК CIGRE Юрій Бондаренко.

Юрій Бондаренко, у своєму виступі звернув увагу на основні виклики та світові напрямки розвитку енергетики, наголосивши на необхідності створення в Україні координаційного центру по розробці концепції розвитку електроенергетики на основі інноваційних технологій, який би моделював розвиток енергосистеми України для усіх видів генерації, а також на важливості реконструкції об’єктів генерації, підготовки інженерів, розробки нормативних документів відповідно до європейських стандартів та залучення споживача в регулюванні балансу системи.

Проведення подібних заходів і участь у XIX Міжнародній спеціалізованій виставці «Енергетика в промисловості – 2021» покращить співпрацю з вже чинними партнерами та членами УНК CIGRE та надалі буде сприяти впровадженню новітніх технологічних процесів в енергетичну промисловість України.

Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості – 2021» продемонструвала нові можливості для інноваційного розвитку української енергетики. В рамках форуму були проведені дискусійні панелі на теми:
• «Перспективні напрямки розвитку ОЕС України в 10- річний період»,
• «Атомні можливості для енергетичної незалежності України»,
• «Трансфер світових технологій в гідроенергетику України»,
• «Енергетичний перехід» і його вплив на експлуатацію електричних мереж».

Численна професійна аудиторія: керівники енергогенеруючих, електромережевих, енергопостачальних компаній, провідні виробники високотехнологічної продукції, вчені, експерти, фахівці підприємств різних галузей промисловості та інфраструктурних об’єктів, фінансисти та інвестори зустрілися для конструктивного діалогу бізнесу і влади, виробничої кооперації промисловців і підприємців у сфері енергетики.

КатегоріїNews