Відбулося засідання робочої групи з питань подолання загроз в енергетичній сфері в Апараті Ради національної безпеки і оборони України

23 липня 2020 року в Апараті Ради національної безпеки і оборони України відбулося засідання робочої групи з питань подолання загроз в енергетичній сфері, на якому розглядалося питання щодо перспективи розвитку гідроенергетики в Об’єднаній енергетичній системі України.

Засідання відбулося в Апараті Ради під головуванням президента українського Національного Комітету CIGRE, заслуженого енергетика України Олександра Светеліка.

Генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота поінформував про проблемні питання розвитку гідроенергетичної галузі і наголосив на важливості її підтримки на загальнодержавному та регіональному рівнях.

Віце-президент українського Національного Комітету CIGRE, Юрій Бондаренко зазначив, що для ефективного й економічно вигідного використання водних ресурсів ГЕС України важливо впровадити Автоматизовану систему управління водним режимом (АСУВР) для всіх великих річок (насамперед для каскаду Дніпровських і Дністровських ГЕС). Це дозволить чітко планувати пропуск паводків, зрізати пік паводку і захистити населення, об’єкти інфраструктури, промисловості, сільського господарства від руйнівних наслідків весняних паводків та підтримати екосистеми в належному стані.

За підсумками засідання ухвалено рішення звернутися, зокрема, до Кабінету Міністрів України з пропозиціями розробити та ухвалити план реалізації стратегії щодо добудови Дністровської і Ташлицької ГАЕС, будівництва Канівської ГАЕС і Каховської ГЕС-2.

Більше інформації за посиланням.