Congratulations on the occasion of the 30th anniversary of the Ukrainian Nuclear Society

Шановні колеги!

Вітаємо Українське ядерне товариство з 30-річним ювілеєм!

Розвиток мирної атомної енергетики, створення МАГАТЕ та професійних ядерних товариств в світі було започатковано 70 років тому фундаментальною промовою Президента США Д. Ейзенхауера «Атом заради миру» на сесії Генеральної Асамблеї ООН.

За 30 років вже незалежне Українське ядерне товариство згуртувало та викристалізувало професіоналів ядерної галузі навколо подолання мораторію на будівництво нових ядерних енергоблоків в Україні після Чорнобильської катастрофи, долучилося до вирішення питань підвищення безпеки та подовження терміну експлуатації енергоблоків АЕС, диверсифікації постачання ядерного палива. Діяльність Товариства також завжди була спрямована і на створення перспектив будівництва нових ядерних енергоблоків підвищеної маневреності та безпеки, що дозволить використовувати їх для електро- й теплопостачання, а також енерготехнологічних цілей і, як результат, не тільки зберегти, а й підвищити частку генерації на ядерному паливі в об’єднаній енергосистемі України.

Зараз, під час військової агресії рф, атомники  України разом з усіма енергетиками витримують безпрецедентний й драматичний військовий та моральний стрес-тест перед усім світом на стійкість, відповідальність та професіоналізм .

Ми віримо, що разом із усією світовою енергетичною спільнотою Українське ядерне товариство професійно,  відповідально та віддано сприятиме подоланню загроз і наслідків військової агресії рф, мирному розвитку ядерної енергетики та незмінно братиме участь у забезпеченні надійного та безпечного відновлення й розвитку України.

Слава Україні!

З повагою,
Олександр Светелік