Webinar “The fundamentals of current interruption in SF6 and its alternatives”

Шановні члени CIGRE!

Запрошуємо Вас взяти участь у вебінарі на тему: «Основи переривання струму в елегазових вимикачах та їх альтернативи».

Дата проведення: 23 січня 2023 року
Початок вебінару: 15:00-17:00
Форма проведення: віртуально
Участь безкоштовна

SF6 має високий потенціал глобального потепління (GWP) і тривалий термін концентрації в атмосфері, що робить дуже бажаною заміну SF6 в електроенергетичному обладнанні екологічно чистими рішеннями.
В останні роки було виявлено альтернативні рішення SF6 для комутації в передачі та розподілі (T&D) з використанням газових вимикачів (Gas CB) з альтернативними газами або вакуумних вимикачів (VCB). Цей вебінар буде зосереджено на фізичних процесах, пов’язаних з перериванням струму в високовольтних газових вимикачах при перетині струму через нуль, тобто при «нульовому струмі» (CZ), використовуючи альтернативні гази як середовище переривання.
Буде обговорено відповідні фізичні процеси та порівняно відповідні параметри елегазу та альтернативних газів/сумішей.
Висновки щодо ефективності перемикання з такого порівняння параметрів будуть зроблені та порівняні з експериментальними результатами з літератури. Будуть обговорені деякі наслідки для конструкції високовольтного газового вимикача.
Ця робота підготовлена в рамках «газового кола» «Current Zero Club» (CZC, http://currentzeroclub.org/) і буде представлена представниками організації.

Доповідачі: д-р Мартін Сігер, проф. Джозеф Ян, проф. Крістіан Франк.
Організація: Current Zero Club, International Research Group on Interruption Phenomena of Power Switching Devices (зв’язкова організація CIGRE SC A3).

Для реєстрації перейдіть за посиланням:

https://register.gotowebinar.com/register/5530866064398075919?source=CIGRE+website

Технічні брошури можуть вільно завантажувати члени CIGRE. Якщо ви не є членом CIGRE, приєднуйтеся до спільноти CIGRE за посиланням (натиснути тут)