New technical brochures AG B4.04

Шановні колеги!

До Вашої уваги надаємо анотацію нової технічної брошури № 872 – «Результати дослідження продуктивності Static Var Compensator/STATCOM – 2017 та 2019рр.».

Консультативна група AG B4.04 дослідницького комітету B4 “Системи постійного струму та силова електроніка” збирає дані про продуктивність систем HVDC по всьому світу щороку. Потім ці дані аналізуються і результати представлені в статті на конференції, що проходить раз на два роки в Парижі. Метою роботи є забезпечення планувальників операційних систем, проєктувальників і операторів систем продуктивними системами HVDC в цілому та аналіз продуктивності різних компонентів системи HVDC з точки зору частоти відмов і тривалості.

У вересні 2015 року на засіданні консультативної група AG B4.04 дослідницького комітету B4 в м. Агра (Індія) було запропоновано провести аналогічне дослідження продуктивності пристроїв FACTS. Група AG B4.04 провела одне опитування на початку 2017 року. Результати першого опитування були представлені на засіданні дослідницького комітету B4 2018 року в Парижі. У 2019 році група  AG B4.04 провела ще одне опитування для звітності про продуктивність SVC/STATCOMs за 2017 та 2018 роки, використовуючи протокол, викладений в технічній брошурі CIGRE №717. Результати опитування 2019 року були представлені на засіданні дослідницького комітету B4 2019 року в Південній Африці. Нова Технічна брошура надає детальну інформацію, зібрану про продуктивність Static Var Compensators та STATCOMs з 2002 по 2018 рік.

Члени CIGRE мають безкоштовний доступ до технічної брошури (натиснути тут)

Вартість брошури для тих, хто не є членом CIGRE, вказана у відповідному розділі електронної бібліотеки (натиснути тут)

Якщо Ви бажаєте придбати дану брошуру, будь ласка, зверніться до українського національного комітету CIGRE.