Electrification against the russian gas war

Робочою групою експертів українського національного комітету CIGRE разом з Робочою групою з питань ринку теплової енергії Експертної ради Міненерго України та Експертною групою з питань теплоенергетики Громадської ради при Мінрегіоні України проведено низку обговорень питань гарантованого забезпечення тепловою енергією населення та промисловості України у зв’язку із військовою агресією рф в результаті якої прогнозується значний дефіцит природного газу в опалювальний період 2022-23 років.

За результатами обговорень запропоновано в якості реального шляху енергозабезпечення населення та промисловості передбачити при розробленні або корегуванні схем розвитку теплопостачання міст та регіональних програм енергоефективності у відповідності з українським законодавством терміново реалізувати конкретні проекти використання електричної енергії для часткової або повної заміни природного газу та вугілля у  теплозабезпеченні. Відповідні обгрунтування, рекомендації та інформаційні матеріали направлені центральним органам виконавчої влади та Обласним військовим адміністраціям.

Посилання:

  1. Рішення спільного засідання Робочої групи з питань ринку теплової енергії ЕР Міненерго України та Експертної групи з питань теплоенергетики ГР при Мінрегіоні України від 06 травня 2022 року.
  2. Протокол засідання робочої групи експертів українського національного комітету CIGRE WG C1-C6 UA від 20 травня 2022 року.
  3. Протокол засідання робочої групи експертів українського національного комітету CIGRE WG C1-C6 UA від 14 червня2022 року.
  4. Використання електроенергії для економії газу в ОЗП 2022-2023. Презентація