Нова технічна брошура Робочої групи A2/C4.52 Дослідницьких комітетів А2 “Силові трансформатори та реактори” та С4 “Технічні характеристики електричних систем”

Шановні колеги!

До Вашої уваги надаємо анотацію нової технічної брошури № 900 – «Моделі високочастотних трансформаторів і реакторів для вивчення мереж – Частина A: Моделі «white box»».

Частина A – Моделі «white box».

Надійна та безпечна робота трансформатора вимагає, щоб діелектричні навантаження, викликані перехідними перенапругами, підтримувалися в прийнятних межах. Моделі «white box»  – це детальні моделі трансформатора, які дозволяють розрахувати внутрішні напруги в трансформаторі. Такі моделі використовуються виробниками трансформаторів, щоб гарантувати, що трансформатор витримає стандартне випробування імпульсною напругою блискавки. CIGRE JWG A2/C4.52 переглянула різні моделі «white box» з урахуванням визначення параметрів, точності та можливого включення в програми моделювання електромагнітних перехідних процесів для використання в загальних дослідженнях перехідних процесів. Моделі для щоденного використання виробниками зазвичай є моделями типу зосереджених параметрів, параметри яких розраховуються за аналітичними формулами. Найпоширеніші процедури розрахунку та формулювання моделей розглядаються JWG. Порівняння з вимірюваннями показує, що моделі можуть давати значні похибки у формах перехідних процесів, хоча максимальні внутрішні навантаження добре представлені. Точність підвищується завдяки введенню емпіричних коефіцієнтів демпфування, а найбільш точний результат досягається при розрахунку параметрів моделі методом скінченних елементів, коли матриця імпедансу гілки представлена раціональною моделлю, яка розраховується з дискретних частотних вибірок. Можливо, виробники не бажають ділитися своїми моделями. Ця TБ є однією із п’яти TБ від JWG.

Члени CIGRE мають безкоштовний доступ до технічної брошури (натиснути тут)

Вартість брошури для тих, хто не є членом CIGRE, вказана у відповідному розділі електронної бібліотеки (натиснути тут)

Якщо Ви бажаєте придбати дану брошуру, будь ласка, зверніться до українського національного комітету CIGRE.

КатегоріїNews