Нова технічна брошура Робочої групи A2/C4.52 Дослідницьких комітетів А2 “Силові трансформатори та реактори” та С4 “Технічні характеристики електричних систем”

Шановні колеги!

До Вашої уваги надаємо анотацію нової технічної брошури № 904 – «Моделі високочастотних трансформаторів і реакторів для вивчення мереж – Частина E: Вимірювання та деталі конструкції трансформатора».

Частина E – Вимірювання та проектні дані

Надійна та безпечна робота трансформатора вимагає, щоб діелектричні навантаження, викликані перехідними перенапругами, підтримувалися в прийнятних межах. Розробка моделей для моделювання електромагнітних перехідних процесів («white box», «black box», «grey box») була ускладнена відсутністю проектних даних трансформатора та вимірювань для перевірки моделі. JWG A2/C4.52 виконала вимірювання на двох 3-х обмоткових силових трансформаторах, 1-фазному та 3-фазному. Вимірювання частотної розгортки пропускної здатності терміналів проводили відносно зовнішніх терміналів. Подібні вимірювання були зроблені для передачі напруги між зовнішніми клемами та від зовнішніх клем до трьох точок регулюючої обмотки. Імпульсні характеристики блискавки в часовій області були розраховані з функцій передачі напруги в частотній області за допомогою раціонального підбору та згортки. Детальні проектні дані та вимірювання описані в цій ТБ, а файли даних доступні на відкритому веб-сайті. Таким чином виробники та інші можуть перевірити та вдосконалити свої програми моделювання трансформаторів. Ця технічна брошура є однією із п’яти технічних брошур від JWG.

Члени CIGRE мають безкоштовний доступ до технічної брошури (натиснути тут)

Вартість брошури для тих, хто не є членом CIGRE, вказана у відповідному розділі електронної бібліотеки (натиснути тут)

Якщо Ви бажаєте придбати дану брошуру, будь ласка, зверніться до українського національного комітету CIGRE.

КатегоріїNews