Нова технічна брошура Робочої групи A2/C4.52 Дослідницьких комітетів А2 “Силові трансформатори та реактори” та С4 “Технічні характеристики електричних систем”

Шановні колеги!

До Вашої уваги надаємо анотацію нової технічної брошури № 902 – «Моделі високочастотних трансформаторів і реакторів для вивчення мереж – Частина C: Моделі «grey-box»».

Частина C – моделі «grey-box»

Надійна та безпечна робота трансформатора вимагає, щоб діелектричні навантаження, викликані перехідними перенапругами, підтримувалися в прийнятних межах. Моделі трансформаторів «grey-box» можуть бути або спрощеними моделями, або детальними моделями драбинчастого типу. CIGRE JWG A2/C4.52 переглянула альтернативні моделі «grey-box» з урахуванням визначення параметрів, точності та включення таких моделей у програми моделювання електромагнітних перехідних процесів (EMT) для використання в загальних дослідженнях перехідних процесів. Спрощені моделі можуть варіюватися від одного конденсатора до стандартних моделей 50 Гц із доданими ємностями. Альтернативні варіанти аналізуються та порівнюються з вимірюваннями трансформатора для підтвердження точності. Моделі, отримані лише з даних звіту про випробування, як правило, мають занадто низьке затухання. Використання факторів демпфування може підвищити точність. Значення ємності, які мають використовуватися в моделях, можна взяти зі звіту про випробування, але їх потрібно змінити з урахуванням послідовної ємності та з’єднань обмоток. Частотний діапазон спрощених моделей обмежений до першого резонансного піку трансформатора. Отримані моделі легко застосовувати в програмах моделювання EMT. Моделювання за допомогою детальної, підігнаної сходової мережі все ще є областю досліджень і потребує додаткових досліджень. Ця TБ є однією із п’яти TБ від JWG.

Члени CIGRE мають безкоштовний доступ до технічної брошури (натиснути тут)

Вартість брошури для тих, хто не є членом CIGRE, вказана у відповідному розділі електронної бібліотеки (натиснути тут)

Якщо Ви бажаєте придбати дану брошуру, будь ласка, зверніться до українського національного комітету CIGRE.

КатегоріїNews