Відбулося засідання робочої групи з питань подолання загроз в енергетичній сфері в Апараті Ради національної безпеки і оборони України

 

25 червня 2020 року в Апараті Ради національної безпеки і оборони України відбулося засідання робочої групи з питань подолання загроз в енергетичній сфері, на якому розглядалося питання щодо умов впровадження та використання відновлюваних джерел енергії в роботі Об’єднаної енергетичної системи (ОЕС) України.

У засіданні взяли участь представники міністерств і відомств, фахівці Апарату РНБО України.

Президент українського Національного Комітету CIGRE, заслужений енергетик України Олександр Светелік відкрив засідання, наголосивши на важливості запровадження на законодавчому рівні нових правил роботи вітчизняного енергоринку, які б відповідали європейським стандартам, сприяли розвиткові відновлювальної енергетики і водночас посилювали відповідальність за порушення балансу потужності в енергосистемі.

Юрій Бондаренко – віце-президент ГєѲГРЕ-Україна” та голова технічного комітету Національного Комітету CIGRE виступив з доповіддю “Виклики та основні тенденції розвитку світової енергетики в зв’язку з впровадженням новітніх технологій. Сучасний стан електроенергетичної системи України”. Ознайомитись з доповіддю (див. тут).