Вебінар “Настанови з досліджень перехідних електромагнітних процесів за участю VSC перетворювачів”

Шановні члени CIGRE!

Запрошуємо Вас взяти участь у вебінарі на тему: «Настанови з досліджень перехідних електромагнітних процесів за участю VSC перетворювачів».

Дата проведення: 04 травня 2021 року
Початок вебінару: 16:00-17:30
Форма проведення: віртуально
Участь безкоштовна

Voltage Source Converters (VSC) – саморегульовані перетворювачі для підключення систем HVAC  та HVDC  на  основі пристроїв силової електроніки.

Мета вебінару – представити технічну брошуру, яка створена робочою групою CIGRE B4-70. Ця ТБ має на меті надати всебічні, задокументовані та перевірені описи перехідних процесів та пов’язаних з ними моделей та досліджень перехідних електромагнітних процесів (EMT) для перетворювачів VSC-HVDC. Метою ТБ є пояснення , який тип досліджень ЕМТ повинен бути виконаний упродовж  життєвого циклу перетворювачів VSC.  В ТБ зібрана велика  добірка  типових перехідних процесів, які можуть відбуватися в VSC-HVDC пристрої. Вебінар призначений для інженерів, які виконують та аналізують процеси в динаміці,  беруть участь у заводських  випробуваннях  систем керування та захисту, фіксують відхилення.

Сфера технічної брошури обмежена системами VSC-HVDC «точка до точки» з топологією MMC (модульного багаторівневого перетворювача) у симетричних монополярних конфігураціях, оскільки їх  на сьогодні найбільш частіше використовують  у VSC-HVDC системах. Незважаючи на те, що повітряні лінії постійного струму, HVDC-приєднання вітрових електростанцій та багатотермінальні мережі постійного струму не підпадають  під «рамки» цієї технічної брошури, рекомендації технічної брошури можуть бути  скориговані для застосування до цих топологій. Всі моделювання та аналізи, які показані в технічній брошурі, виконуються за допомогою інструментів моделювання EMT.

Для реєстрації перейдіть за посиланням: https://register.gotowebinar.com/register/1484001362601817870

Технічні брошури можуть вільно завантажувати члени CIGRE. Якщо ви не є членом CIGRE, приєднуйтеся до спільноти CIGRE за посиланням (натиснути тут)